Ingefær-appelsin græskarkerner


Dette er så lækkert, overraskende nemt at lave og også billigt. Ved at tilføje et par krydderier var jeg i stand til at skabe nogle ekstraordinære smagsoplevelser ud af en ret forudsigelig, men alligevel vidunderligtsmagende, ladning græskarkerner.


Disse ristede kerner arbejder virkeligt godt som en party snack eller en sund lækkerbidsken for børn. (Min to år gamle dreng er vild med dem!). Simpelt pakket i bagepapir og dekoreret med et almindeligt bånd, kan de være en alternativ gaveidé med et rustikt twist.

Det tager kun 15 minutter at lave dem, men bonussen af dit arbejde er en virkelig gourmet oplevelse. Der er ingen undskyldning for ikke at prøve at lave det, så læs videre og gør det - du vil ikke fortryde!


Det behøves vel ikke at blive nævnt, at græskarkerner har mange sundhedsmæssige fordele, da de er en god kilde til protein, zink og andre vitaminer, og de er endda siges at sænke kolesteroltallet.Ingredienser:

200 g græskerner
3 spsk rørsukker
vaniliefrø fra ½ stang vanilje
1 tsk stødt ingefær
saften fra 1 appelsin
10 dråber af appelsinolie eller skal af en revet appelsin
Knivsspids havsalt

Sådan gør du:

1. Placer græskarkernerne i en non-stick stegepande over høj varme. Rør ofte, indtil kernerne er let ristede og du kan høre de begynder at revne. Hæld dem i skålen.

2. I samme pande, som allerede er varm, smelter du sukker i appelsinjuice. Bring det i kog.

3. Tilsæt appelsin olie, ingefær og vanille. Blandingen skal blive tykkere og sukkeret begynder at caramelisere under omrøring. Tilsæt græskarkernerne. Bland indtil frøene er belagt og næsten ”tørre”.

4. Tag gryden af varmen og lad frøene køle helt ned på panden. Bryd de store klumper i små bidder med hænderne.

5. Smag og drys evt. med salt, hvis du har lyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar