Kandiseret appelsinskal dyppet i chokolade (orangettes)

Tilpasset fra eat real butter

Saftige og søde appelsiner, er en af ​​mine yndlings frugter. Når jeg spiser en sker det tit at jeg klemmer appelsins skræl for at se den rene appelsin olie sprøjte ud i luften. Jeg elsker den friske aroma. Jeg er også meget forelsket i mørk chokolade. Jeg kan lide det helt rent eller let saltet, men hvis jeg har lyst til aromatiseret chokolade skal det være med orange smag.
 

Chokolade og appelsin er som skabt til hinanden. De er jo et perfekt par. Da jeg stødte ind i kandiseret appelsinskals opskriften på eat real butter blog, var jeg begejstret. Det er helt unik slik, der smager fantastik, ser spændende ud, er let at tilberede og de laves af 100 % naturlige ingredienser! Hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før? Specielt da kandiseret appelsinskal ikke er en nyhed for mig. Min mor brugtes det nemlig til kager. Jeg husker at jeg altid pillede det af mit stykke kage og smed væk. Ja, som barn hadede jeg det. Nu, elsker jeg det. Folk ændrer sig ikke, men det gør smagsløg tilsyneladende.Efter at ha læst nogle opskrifter, udviklede jeg min egen metode til at gøre det.

Den første ting du gør, er at - indsamle appelsinskal: Hvis du tilfældigvis skal til at lave friskpresset appelsinjuice, skal du ikke smide skrællen ud! Den lægger du i vand, og opbevarer i køleskabet i 12 timer eller længere, før du anvender det. Det er også helt ok at samle appelsinskal over nogle dage. Bare opbevar skrællen i vand i en lufttæt container i køleskabet, og tilføj mere når du spiser flere appelsiner. Skrællen holder ikke længere end 4-5 dage så vidt jeg ved. Nogle opskrifter foreslår at tilføje lidt salt til vandet for at reducere bitterheden fra skrællen og for at få det til at holde længere. Men jeg puttede ikke noget salt i og mine orangettes har overhovedet ingen bitter smag.
Den anden ting - der er ingen grund til at fjerne marven (den hvide ting under appelsinens skræl). Du kan selvfølgelig skære noget af, især hvis du har en særligt tykhudet frugt. Jeg lader det som regel sidde da det giver et dejligt bid i det endelige resultat. Marven gør skrællen bitter, men ikke hvis du lækker den i blød og blancherer skrællen. Og det er lige det, vi skal gøre med den.


Når du har samlet nok skræl, og her er fire frugter er absolut minimum for at det kan betale sig at gå i gang med denne ret, så er det tid til at komme i gang. Det smager skønt og forsvinder på ingen tid. Og du gør sådan her:
Ingredienser:

skrællen af 4 økologiske appelsiner
150 g sukker (jeg bruger økologisk rørsukker)
200 ml vand
50 - 100 g mørk chokolade (minimum 60%)

Metode:

1. Skær skrællen i 3-5 mm strimler. Placer det i en kasserolle og dæk dem med koldt vand. Varm den på høj varme indtil vandet kommer i kog. Hæld vandet fra og gentag det en gang til.

2. I en lille kasserolle opløser du sukker i vand. Bring det i kog. Tilsæt appelsinskals strimlerne. Rør rundt og bring i kog, reduceres til et minimum. Læg låg på og lad det simre indtil de er klare/halvt gennemsigtige. Det tager ca 30-45 minutter.

Tips: Jeg bruger meget lidt vand og sukker, lige nok til at blive absorberet af appelsinskalsstrimlerne. Dette kræver lidt mere opmærksomhed i løbet af processen - kontrol og omrøring hver 5-10 minutter er godt for at undgå at det brænder på. Men jeg har ikke noget imod dette ekstra arbejde, da jeg sparer sukker på denne måde og ikke behøver at bekymre mig hvad jeg skal gøre med den overskydende appelsin-flavored sukker sirup.


3. Når der ikke er mere sirup tilbage, skal du fjerne skallerne og lægge dem på bagepapir for at tørre. De bør f.eks. tørre natten over, men hvis du ikke er tålmodig nok, kan du også tørre dem i ovnen i 2-3 timer på 100° C.
4. Smelt chokoladen i en metal skål som er sat i en gryde med simrende vand. Hvis chokoladen er for tyk til at dække appelsinskallen jævnt, tilsættes en teske vand, rør rundt og prøv igen. Gentag hvis nødvendigt. Dyp hver stribe i chokolade, lad dem dryppe kort af og læg dem på bagepapir mens chokoladen hærder. Jeg brugte spisepinde som en støtte til appelsin orangettes for at minimere chokolade - papir kontakten. Mine orangettes har bare et strejf af chokolade, jeg dyppede kun 1/3 længden på ​​hver. Hvis du foretrækker mere chokolade smag i hver bid gå videre og dip dybere!

Kandiseret appelsinskal er en fantastisk sød lækkerbidsken, især i en juletid. De smager fantastisk og ser fantastiske ud, hvilket gør dem til en perfekt gave idé. Pak dem i en bagepapir og pynt med en almindelig bånd ligesom jeg gjorde med mine græskarkerner her. Jeg ville egentligt ha lavet den samme styling her, men, jeg nåede det ikke, da min kæreste med stor hjælp fra vores søn, formåede at spise dem på ingen tid.

2 kommentarer:

  1. Mums, det skal jeg prøve snarest. ÆÆÆLSKER kombien af appelsin og chokolade!

    SvarSlet
  2. Mmm, det ser lækkert ud. Fine billeder, du tager :)

    SvarSlet