Miljøvenlige muslinger

Tilpassed fra StoneSoup


Muslinger er min sande kærlighed. De smager godt, de er meget nemme at tilberede, de er billige, de ser godt ud, og de er miljøvenlige! For godt til at være sandt? Nej.Mange fisk og skaldyr er opdrættet bæredygtigt, overfiskede, eller fanget på måder, der dræber andre havdyr. Det er ikke særlig fedt. Heldigvis,  er mine elskede farmopdrættede muslinger opdrættet med hensyntagen til miljøet, så man kan spise dem med god samvittighed.

Muslingeopdræt er et simpelt koncept for bæredygtig produktion af værdifulde skaldyr, der  samtidigt forbedrer vandkvaliteten i kystområderne. Det kan betragtes som åben landskabsfodring, men i havet. Det er som en økologisk, bio-dynamisk, fritgående top kvalitet kylling, bare endnu bedre. (Detaljerede oplysninger for nørder
Tøv ikke, bare gå ud og køb dem, og lad magien begynde i dit køkken.


Ingredienser:

1 stor porre (eller 2 små), fintskåret i ringe.
2-3 fed hvidløg, pillet og fintskåret i skiver
2-3 spsk ghee (olivenolie kan bruges, men hjemmelavet ghee er simpelthen det bedste)
150 ml hvidvin
1-2 tsk chili flager
1 stort bundt persilleblade, vasket og hakket
1 - 1,5 kg muslinger, skrubbet og renset
salt, peber

Metode:

1. Skyl muslingerne i koldt vand, smid de ødelagte eller knuste muslinger ud. Smid ligeledes de muslinger ud,  som ikke åbner eller lukker efter man har banket lidt på dem. De er sandsynligvis døde og i stand til at give dig en ubehagelig skaldyrsforgiftning. De fleste butikker sælger grydeklare muslinger, som allerede er renset. Det sparer en masse arbejde.

2. Smelt ghee i en stor gryde (5 liter eller større) ved medium-høj varme. Når den er varm, tilsættes porrer og 1 min senere hvidløg. Rør jævnligt, indtil porrerne er møre.

3. Tilsæt chili flager og hæld vinen i. Skru op for varmen og bring det i kog.

4. Tilsæt muslinger, dæk gryden med en låg. Kog ca. 3 minutter.

5. Ryst gryden. Åbn og rør i muslingerne med en ske, således at man for distribueret porrer og saft ligeligt og sørg for, at de åbne muslinger fra bunden ikke blokerer dampen. Tilsæt salt, persille, dæk med låg og ryst gryden igen. Lad det koge et par minutter mere, indtil alle muslingerne er åbne. Kassér alle, der ikke har åbnet sig.

6. Serveres med frisk hvidløg brød og masser af hvidvin!


Jeg havde næsten glemt - efter musling-festen, smid ikke den resterende væske væk! Det er så velsmagende! Jeg plejer at bruge resterne næste dag til at koge pasta i. Bare tilsæt vand til muslinger essensen og tilbered din pasta som altid. Sådan en musling-flavored omgang pasta går godt med fløde-baseret sauce med hvidløg, italienske urter og nogle rejer for eksempel. Mums!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar