Kogt salsa

Tilpasset fra Mark Bittman

Hvis du kan elsker og plejer at spise nogen lækre usunde tacos, så dyb dem i det mindste i en lækker og sund salsa!

Min mand elsker junk food*. Ikke at han spiser en masse af det, men alligevel… Jeg er nød til at acceptere at der står uønksede ting og fylder i mit køleskab. Ketchup for eksempel. Men andre ting er nød til ryge ud. Billig supermarkeds salsa er en af dem.

Vi kan godt li’ at mæske os i tacos fra tid til anden, så det er en god ide at ha noget lækker salsa klar som dip. Men den slags som jeg har fundet i vores køleskab er simpelthen ikke acceptabelt. Farven er den eneste ting den salsa har til fælles med tomater. For mig, smager det af eddike med noget salt og E-124. Lorte mad.


Tomat sæsonen er nu, så jeg besluttede mig for at lave min egen salsa.


Tilberedt salsa, imodsætning til en der er lavet af rå tomater, can holde sig I op til 3 dage I køleskabet. Det er en stor fordel, når du har tralvt med at lave anden mad, så behøver du ikke lige kaste dig ud I også at skulle lave en salsa I sidste øjeblik. Det er ikke altid lige noget man gider.

Det her er klassisk tilberedte tomater og chili sovs (Salsa Roja). Den kan serveres chunky eller pureret. Den er nem at lave og det sund for dig.

*Han værdsætter god mad, men det kan du læse om her en anden gang.


Ingredienser:

2-3 medium stærke chilier, ristede, fugtede og rensede
4 tsk. oliven olie
2 store løg, hakkede
4 fed hvidløg, moste
1 kg. tomater, rensede, pillede og fri for frø, hakkede i egen saft
1 tsk. sukker
2-3 håndfulde koriander blade, vaskede og hakkede
saften fra 1 limefrugt
salt og frisk kværnet peber

Hvad gør du:
1. Hak chilierne. Put dem i en middelstor pande eller dyb stegepande med låg, på middelvarme. Når olien er varm tilsætter du chilierne, løgene og hvidløgene. Rør i dem med jævne mellem rum så de ikke brænder på. Fortsæt indtil løgene er bløde. Det tager ca. 5 min. Tilsæt derefter tomater, sukker, salt og peber.

2.  Juster varmen, så det hele simrer stille og roligt derudaf og rør rundt fra tid til anden, indtil mixturen fortykkes og er sammenhængende. Det tager ca. 20 min. Hvis du synes salsaen er blevet for tyk kan du fortynde den med noget overskydende chili vand fra da du havde dem til at ligge i blød indem du skal dem ud. 

3. Nu er det tid til at blende det hele, hvis du ikke er til den klumpede form for salsa.

4.  Rør koriander og limejuicen i. Smag efter om der er behov for ekstra krydderier.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!


  Varm hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

  SvarSlet