Grønkål chips

Inspireret af My New Roots, tilpasset fra all over internettet.

Min 3 år gamle søn gider ikke at spise de fleste grøntsager. Min kæreste er ikke bedre - hans foretrukne grøntsag er bacon, som han siger. Det er en helt dramatisk situation for en mor, der forsøger at tilberede sund mad til sin familie. Sådan er det i mit hjem: Jeg har intet andet valg end at lave mad tricks og smugle grønt i mine drenges kost!

Grønkål er værd at smugle i maden. Det er off the charts, når det kommer til næringsstoffer. Det er det bedste grønt i form af antioxidanter. Ikke overraskende har grønkål været knyttet til forebyggelse af kræft. Det er en reel superfood vi alle bør spise regelmæssigt. Og nu nærmer grønkål sæsonen sig!Ingredienser:

lille bundt frisk grønkål
olivenolie
havsalt
chili flager eller sesamfrø (valgfrit)

Metode:

1. Tænd ovnen på 120 grader.

2. Skyl grønkålen grundigt og brug en salatslynge til, at få så meget som muligt af vandet ud bagefter. Hvis du ikke har en salatslynge - ryst vandet af bladene, bruge en viskestykke til at tørre/duppe dem.

3. Fjern de grove stængler og del kålbladene i mindre, mundrette stykker.

4. Kom kålen i en stor skål. Hæld olien over kålen og massér bladene med dine hænder, så de er fuldt belagt med olie.

5. Hvis du ønsker at give dine chips et ekstra pift - drys sesamfrø eller chili flager efter din egen smag. Tilsæt ikke salt endnu! Det vil bevirke at grønkålen bliver blød istedet for sprød, som chips skal være.

6. Læg grønkål på bageplade med bagepapir på.

7. Bages i ovnen i ca. 30 minutter, indtil bladene er sprøde. Kontroller bladene - de skal være tørre, sprøde, men stadig lysegrønne. Hvis bladene er stadig en smule bløde, efterlade dem i yderligere 10-15 minutter i ovnen. Lad ikke bladene bliver brune (de vil bliver brændte og får en bitter smag) - holde øje med dem hvert femte minut, mindst.  
Bagetiden afhænger af din ovn og hvor meget olivenolie du har brugt (Jeg bruger varmluftovn, og den er super god at lave chipsene helt jævnt bagte i). OBS - bagning kan tage længere tid, hvis du bruger en konventionel ovn.

8. Fjern chipsene fra ovnen og drys med salt og server. (Vær forsigtig med salt - fordi de er så tynde, er grønkål chips er meget lette at komme til at oversalte, jeg lavede selv den fejl to gange!)
 

Disse grønkål chips er en perfekt kartoffel chip alternativ! De er sunde for dig og vil hjælpe med at tilfredsstille dit junk food begær. Prøv at at lave dem! Der er meget lidt arbejde og effekten vil overvælde dig!

2 kommentarer:

  1. Har lige fundet denne blog, glæder mig til at følge med, synes den er utrolig spændende og sjov med de små dyr!

    SvarSlet
  2. Tak for dejlig kommentar. Små dyr er på vej med mere opskrifter!

    SvarSlet