Pastinak pure

Tilpasset fra Skye Gyngells bog - A Year in My Kitchen

Min kæreste kom tilbage fra jagt meget stolt af sig selv med en stor (4,5 kg) hare i sine hænder. Det var helt perfekt timing, fordi der jo kun var et par dage til vores søns treårs fødselsdag! Så endelig fik jeg chance at tilberede den mest velsmagende Skye Gyngells ”Hare, pancetta og verjuice” ret, ledsaget af den ydmyge endnu mere himmelske pastinak puré.

Desværre havde jeg alt for travlt den dag til at tage billeder og dokumentere alt denne fancy hare-madlavning. Næste gang min kæreste bringer en kanin eller en hare, vil jeg fotografere og beskrive hele processen. (fra slagtning og flåning til den endelige præsentation på tallerken). Sådan!

Ikke desto mindre, puréen var så lækker og så enkel at lave, at jeg er begyndt at tilbere den i min daglige madlavning. Med sin søde og nøddeagtig smag går denne puré smukt med kanin eller hare. Men den fungerer også godt med langsom-kogte kyllinge retter eller simpelt grillet kød. Pastinak pure er meget praktisk, da den kan være forberedt før og genopvarmes inden servering.til fire personer
Ingredienser:

1 kg pastinak
4 timian kviste
50g smør
2 spsk cremefraiche
1 spsk Dijon sennep
havsalt og friskkværnet sort peber
1 knivspids friskrevet muskatnød

Metode:

1. Skræl og grovhak pastinakken. Læg det i en gryde, dæk med koldt vand og tilsæt en god knivspids salt og timianen som den er. Bring det i kog over medium varme. Sænk varmen og lad det simre i 15 minutter, eller indtil pastinaken er super bløde, når du stikker en gaffel i.

2. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra, men gem halvdelen af det. Resten kan hældes ud. Smid resterne af timianen ud.

3. Behold pastinakken i gryden og tilsæt sennep, smør, cremefraiche og muskatnød. Bland til en jævn puré med en håndholdt blender. Hvis puréen er for tyk, bruge noget af det gemte vand fra pastinakkogningen, for at få den ønskede konsistens. Smag til med krydderier - du er nok nødt til at tilføje lidt salt og en del peber.

4. Hvis puréen skal genopvarmes, så gør det over svag varme og under hyppig omrøring, før servering.


3 kommentarer:

 1. Tak for opskrift - dejlig - overraskende lækker. Den går fint til bagt torsk og salat med melon, radiser og forårsløg.
  /Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentar! Jeg er meget tilfreds at du kan lide opskriften!
   Marta

   Slet
 2. Meget lækker - jeg kom en gulerod i og lavede en fedtfattig version uden smør og med cultura i stedet for cremefraiche

  SvarSlet