Jordskok salat

Jordskok sæsonen går fra oktober til april, dvs lige præcis nu! Nyd dem så!  De siger at den bedste madlavnings metode til jordskokker er sautering eller braisering, men heldigvis kan de også spises rå! Og lige præcis sådan jeg bedst kan lide dem. Jeg tilbereder salaten af rå jordskokker når jeg føler mig doven, men stadig ønsker noget temmelig lækkert, nærmest gourmet-smag.


Ingredienser (til to pers.):

4-6 jordskokker
en håndfuld persille
3-4 spsk top kvalitet ekstra jomfru olivenolie
et stykke parmesan ost (Parmigiano Reggiano eller Grana Padano)
friskkværnet peber og salt (Maldon eller Fleur de Sel er bedst)

Sådan gør du:

Husk: det vigtigste er at man skal skære jordskokkerne så tyndt som muligt! Så tyndt, at man næsten kan se igennem skiverne! Jeg bruger en meget skarp kniv til at gøre det, men en skarp skrællekniv vil klare jobbet ligeså godt.

1. Vask jordskokkerne, skræl og skær dem meget tyndt. Stak dem og arrangere dem på en tallerken.

2. Ved hjælp af en skrællekniv, barbere 15-25 stykker (eller mere, efter smag) af parmesan.

3. Vask og tør persillen, hak det fint.

4. Top dekorativt med persille. Drys med den ekstra jomfru olivenolie, drys med Fleur de Sel, og tilføj et par skud frisk kværnet peber. Pas på – jordskokker er, sammen med pastinak, rosenkål, kål og blomkål optaget på listen over de grøntsager, der giver mest luft i tarmene. Dette skyldes, at jordskokker indeholder en type sukker, inulin, som kan forårsage ganske alvorlig luft hos personer med følsomhed over for dette, og du vil hurtigt opdage om du er blandt dem eller ej ;)

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar