Sommer Frugts Cobbler

Tilpassed fra Mark Bittman

Cobbler smager  vinduerligt og er ekstremt nemt og hurtigt at tilberede (det er nemlig kun 10 minutters arbejde udover bagetide). Det er grundlæggende den perfekte opskrift fra min yndlings madlavning bibel, ydmygst kaldet:  ”How to cook everything”.

Jeg elsker at lave en cobbler om sommeren - når frugterne er billige og smagfulde. Jeg opdagede denne opskrift 3 år siden, og jeg har lavet den godt og vel 20 gange, og altid blevet begejstret over det fantastiske resultat. Mit favorit fyld er en kombination (2:1 ratio) af jordbær og nektariner, men du kan selvfølgelig bruge enhver frugt efter eget valg. Prøv hindbær, brombær, blåbær, ferskner, abrikoser, eller rabarber. Eksperimenter med at gøre det med kun en slags frugt eller bland forskellige frugter sammen.


Cobbler dejen er fluffy, lidt flaky, smøragtig og let sødlig. Når man blander  dejen, er det vigtigste at få det, til kun lige akkurat at holde sig selv sammen (synlige små bidder af smør er helt ok). Dejen smides i spiseskefuld store klumper ovenpå frugterne. Husk at det ikke skal dække 100%, således at dampen fra frugterne kan undslippe. Når den er færdigbagt, ligner overfladen en brostens belagt gade (deraf navnet cobbler).

Ingredienser

175 g rørsukker
120 g smør, koldt, skåret i små tern
60 g hvedemel
½ tsk bagepulver
lidt salt (udelad hvis du bruger saltet smør)
1 æg
vanilie (skrot ½ vanille bønne eller brug 1tsp af vanille ekstrakt)
800-1000g frugt efter eget valg

Metode

1. Opvarm ovnen til 190°C.  Frugt blandes med halvdelen af ​​sukkeret og spredes i et let smurt ovnfast fad.

2. Mel, bagepulver, salt og resterende sukker blandes sammen I en skål.

3. Æg og vanille piskes lidt med gaffel i en lille skål.

4. Smør og æg tilsattes til mel blandingen og æltes groft indtil det lige kan hænge sammen.

5. Drop klumper af denne blanding på frugten i spsk størrelse og lad være med at sprede det ud. Bages 30  minutter, til de er gyldne, eller begynder at brune.Personligt foretrækker jeg at spise det koldt, jeg mener dog, at ​​det smager endnu bedre næste dag, og den oprindelige opskrift foreslår man gør det samme. Prøv begge varm som kold! Top det med vanilleis, flødeskum eller bare nyd det som det er.

2 kommentarer:

 1. Hej Mark!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet